Тейлър Суифт и майка й Андреа са подали ръка за помощ на майка на пет деца, загубила съпруга си заради COVID-19, съобщава USA Today.

31-годишната поп звезда и нейната майка са направили дарение в размер на 50 000 долара във вторник в платформата GoFundMe в полза на Вики Куорлс - майка на пет деца в Тенеси, чийто съпруг е починал от COVID-19 дни преди Коледа миналата година.

Според информация в GoFundMe и Yahoo News Теодис Рей Куорлс е починал на 48-годишна възраст на 18 декември, след като ден по-рано е бил откаран в болница заради "затруднено дишане". Двойката има пет дъщери - Алиса, Аная, Азия, Али и Арая.

Снимка: GoFundMe

"Когато медиците пристигнаха в дома на Куорлс, за да транспортират Теодис, на Вики не беше позволено да придружи съпруга си заради карантинните ограничения", пише семейният приятел ДеКуанда Смит, който организира набирането на средства от името на Куорлс на 22 декември.

"По-късно тя получи обаждане от болницата, че Теодис не е успял да се пребори с този ужасен вирус", допълва Смит.

Снимка: GoFundMe

С огромното дарение на Тейлър Суифт семейството на Куорлс не само постигна, но и надмина първаначалната цел за набиране на 50 хил. долара, която ще "предложи финансово облекчение" и "основни непосредствени нужди", докато семейството скърби.

Към момента кампанията на Куорлс в GoFundMe е набрала над 62 хил. долара от дарения.

"Убеден съм, че баща им Теодис Рей Куорлс ще се усмихва от небето", написа Смит в кампанията в GoFundMe.