Тейлър Суифт разкритикува расовата несправедливост в САЩ и изрази необходимост от промени за справяне с полицейската бруталност в страната.

Музикалната звезда използва огромната си популярност в социалните мрежи, за да се бори за расова справедливост.

30-годишната певица сподели в Туитър симпатиите си към движението Black Lives Matter и насърчи своите фенове да се борят за гласуване по пощата на президентските избори през 2020 г.

"Расовата несправедливост е вкоренена дълбоко в местните и държавните власти и промените ТРЯБВА да бъдат направени там", написа Тейлър Суифт в Туитър.

"За да се променят политиките, трябва да изберем хора, които ще се борят срещу полицейската бруталност и расизъм от всякакъв вид", добави певицата в социалната мрежа заедно с хаштага #BlackLivesMatter.

След това Суифт сподели статия, написана от бившия американски президент Барак Обама, която подробно описва как политиката може да се промени на "държавно и местно ниво".

Суифт също призова феновете си да гласуват през ноември и да се борят за гласуване по пощата, тъй като големите събирания все още не се насърчават заради пандемията от коронавирус.

"Трябва да се борим за гласуване по пощата за изборите през 2020 г. Никой не трябва да избира между здравето си и това гласът му да се чува", казва Суифт.

Не е прецедент за Суифт да изразява политическите си виждания в социалните мрежи, като в края на миналия месец певицата остро разкритикува Доналд Тръмп заради туита му за безредиците и протестиращите в Минеаполис след смъртта на Джордж Флойд.

Носителката на "Грами" атакува американския президент за това, че използва насилствена реторика, като предложи полицията да "застреля" всеки, който плячкосва и мародерства.