Полицията в Южна Калифорния е получила 9 сигнала от охранителната система в дома, в който от лятото на миналата година живеят Меган Маркъл и принц Хари. Данните оповести британската новинарска агенция PA, която ги е получила от властите по закона за достъп до обществена информация.

Меган и Хари се установиха през юли в престижния район Санта Барбара, където живеят Опра Уинфри и други популярни лица от шоубизнеса.

Според полицейската статистика четири от повикванията на СОТ екип са били през юли. През август има инцидент, отбелязан в протокола като "Misc Priority Incdnt" (Инциденти с различен приоритет).

На Бъдни вечер полицията е била извикана, защото „мъж е извършил нарушение“, но в регистрите няма повече информация за случая.

На 26 декември 2020 г. в 14:54 ч. полицията отново посещава дома на Меган и Хари заради обаждане, отбелязано като "Property Crimes" (престъпление в имота). 37-годишният Николас Брукс е вкаран в затвора за „дребно нарушение“, като по-късно е освободен, според доклад на шерифа.

Най-скорошното повикване на СОТ екип е било на 16 февруари в 2:21 ч. сутринта заради активиране на алармата.

В интервюто, което Меган и Хари дадоха на Опра Уинфри преди месец, те говориха и за притесненията си относно сигурността, която е свързана с големи разходи.

Хари сподели, че до напускането на кралското семейство не се е замислял за детайлите около сигурността си, която се е финансирала от данъкоплатците.

„Аз съм роден в кралското семейство и наследих риска. Беше шокиращо за мен, когато останах без охрана“ – призна принц Хари.