Хотелът Asahi Ryokan във Фукуока, Япония, предлага стая само за долар на вечер, но не защото е обитавана от духове или защото там са извършени няколко убийства. Уловката е, че в стаята има камера, която денонощно излъчва на живо в YouTube.

Стаята под номер 8, набираща популярност с прозвището One Dollar Hotel, е обзаведена по традиционен за страната начин. Подът е покрит с татами, върху която са поставени шалтетата за спане. Има телевизор, малка масичка и чайник.

Добрата новина е, че пред камерата не е позволено да се преобличате, да се разхождате голи, както и да правите секс. Както във всички по-евтини хотели в Япония, и тук банята е обща на етажа, така че преобличането става там.

Освен това каналът в YouTube има малко над 2400 абонати, така че хората, които ще ви гледат как пиете чай или се почесвате, няма да са чак толкова много. Камерата не излъчва звук, така че вашите разговори не се чуват от любопитните зрители. Когато си лягате, можете спокойно да изключите осветлението.

Собственикът на хотела признава, че през последните години старомодната сграда е ставала все по-малко посещавана и той постоянно е намалявал цените. Чрез стая 8 и директното излъчване в интернет той иска да увеличи популярността на хотела и да провери дали може да спечели от онлайн реклами. Когато в стая 8 не е отседнал никой, собственикът излъчва картина от своя апартамент.

Останалите стаи в хотела струват по 27 долара на вечер. 

Харесва ли ви идеята за хотел за 1 долар?