Жан-Клод Ван Дам разкри, че конкурента му в екъшн киното - Стивън Сегал, е отказал голяма сума пари, за да се бие с него.

63-годишният Ван Дам говори пред британския „Телеграф“ за кариерата си и дългогодишната си вражда със 71-годишния Сегал.

Наред с други неща, той си спомни, че продуцентът и изпълнителен директор на филма Питър Губер е искал да насърчи бой между Ван Дам и Сегъл, които публично враждуват помежду си от 1990 г. насам.

"Имаше идея за бой между мен и Стивън в "Мираж" в Лас Вегас", каза Ван Дам пред изданието. "Двадесет милиона за всеки. Той не прие битката", добави той.

Снимка: Getty Images

Вестникът съобщава, че враждата се е породила от твърденията на Сегъл в началото на 90-те години на миналия век, че "се съмнява в реалните бойни качества на Ван Дам".

"Хората са ми казвали, че Сегал не говори добре за мен. Не знам защо", добави Ван Дам.

Актьорът, който участва във филма "Кървав спорт" от 1988 г., а наскоро се появи като озвучаващ актьор във филма "Миньоните" от 2022 г, за последно се снима във филм през 2019 г.

Той даде приблизителна идея за това как би подходил към Сегал, ако някога се появи такава възможност.

"Ако се бием с него, аз ще бъда по-бърз, много по-бърз", каза той.

"Ще бягам. Той ще се опита да ме хване, ще излезе от кондиция. Аз се връщам и удрям. Харесва ли ви техниката?", заключи той с шеговит въпрос.