Актьорът Жан-Клод ван Дам отбеляза един от най-важните дни в годината – рождения ден на майка си. Екшън легендата публикува снимка от празника на Елиана ван Варенберг, която навършва 88 години.

„Днес е рожденият ден на най-невероятната жена на Земята“, написа той. „Обичам те мамо. И ти желая дълъг живот и здраве, супер момиче. Хайде, приятели, да поздравим мама заедно.“

Актьорът и преди е споменавал майка си. Преди години призна, че макар да е възрастна (на 84 години по това време), точно тя управлява профилите му в социалните мрежи. Той дори сподели, че под нейните грижи последователите му значително са се увеличили.

Жан-Клод ван Дам не крие, че поддържа постоянна връзка с родителите си, което не е толкова лесно, защото живеят на различни континенти. В момента той е в САЩ, а те са в родната му Белгия.

Ван Дам като гост звезда в "Приятели"
Снимка: Getty Images

През 90-те години Жан-Клод ван Дам е сред най-популярните екшън звезди в целия свят. Със залеза на екшъните с бойни изкуства, залязва и кариерата на актьора. Всичките му филми от началото на настоящия век се оказват провал.

По това време актьорът е на път да се откаже, но дава обещание на майка си, че ще продължи да опитва и един ден ще направи нещо успешно. Жан-Клод ван Дам изпълнява обещанието си през 2016 г., когато излиза сравнително успешния минисериал „Жан-Клод ван Джонсън“, в който той играе пародия на самия себе си – бивше холивудско величие, което опитва да намери обратно пътя към славата.