Уилоу Смит, дъщеря на актьора и музикант Уил Смит, е успяла да убеди майка си Джейда Пинкет Смит да си обръсне главата. Самата Уилоу от години ходи с много късо подстригана коса. 20-годишното момиче сподели снимка с майка си и новата ѝ прическа.

„Уилоу ме накара да го направя, защото е време да се откажа“, написа Джейда в собствения си Инстаграм.

Снимка: Getty Images

Още през 2018 г. Джейда разкри, че се бори с косопада. Тя описа ужаса, който е изпитала когато е осъзнала, че косата ѝ изтънява все повече.

„Беше ужасяващо, когато започна за пръв път“, разказа тя тогава. „Един ден под душа ръката ми беше пълна с косми, а аз си помислих „Боже, оплешивявам“. Беше един от случаите в живота ми, когато буквално треперех от страх. Затова започнах да си подстригвам късо косата и продължавам да го правя.“

Снимка: Getty Images

„Косата ми винаги е била важна част от мен“, каза още актрисата. „Грижите за нея бяха един красив ритуал. Имах избор да имам ли коса или не. И един ден вече нямах избор.“

Джейда е посещавала много специалисти, за да открие каква е причината за косопада ѝ, но никой от тях не е бил способен да ѝ посочи какво се случва в тялото ѝ и защо започва да губи косата си. Затова актрисата е решила да се научи да се харесва каквато е и да превърне в качество това, което до сега е приемала за недостатък.