Съдът в Тенеси блокира търга за продажба на именито "Грейсланд" на Елвис Пресли.

Съдия Джо Дей Дженкинс от окръг Шелби издаде временна забрана срещу предложения търг, който беше насрочен за четвъртък тази седмица и организиран от компания, която твърди, че имението е използвано за обезпечение на заем, който не е изплатен. 

Внучката на Пресли Райли Киоу заведе дело за спиране на продажбата.

Снимка: Alexandra Films

Обявата за публичната продан на имението от 13 акра бе публикувана по-рано този месец. В нея се посочва, че Promenade Trust, който контролира музея "Грейсланд", дължи 3,8 млн. щатски долара от неизплатен заем от 2018 г.

Киоу наследи тръста и собствеността върху къщата в имението след смъртта на майка си Лиса Мари Пресли миналата година. Според съдебните документи Лиса Мари Пресли е използвала "Грейсланд" като обезпечение по кредит. 

Припомняме, че внучката на Елвис Пресли - актрисата Райли Киоу, се бори срещу плановете за публичен търг на имението на дядо си "Грейсланд" в Мемфис. Компания се опитва да продаде имота въз основа на твърдения, че той е бил обезпечение на заем, който не е изплатен. 

Компаниите Naussany Investments и Private Lending твърдят, че Лиса Мари Пресли не е върнала заема и е искала да продаде имението. От името на Promenade Trust миналата седмица Киоу заведе дело и твърди, че Naussany са представили неверни документи за заема и неплатената сума през септември 2023 г.

Тези документи са подправени, посочва адвокатът на Киоу в иска. Лиса Мари Пресли никога не е вземала пари назаем от Naussany Investments. Адвокатът на Naussany Investments У. Брадли Ръсел отказа коментар.

Снимка: Getty Images

"Грейсланд" работи като музей и туристическа атракция от 1982 г. в памет на Елвис Пресли, звездата на рокендрола и актьор, починал през август 1977 г. на 42 години. Имението привлича стотици хиляди посетители всяка година.