Излезе първият тийзър за филма „Присила“, зад който застават именитата режисьорка София Копола и продуцентската компания A24.

В главните роли на Присила и Елвис Пресли влизат Кейли Спени и Джейкъб Елорди, като биографична драма е адаптация на мемоарите на Присила Пресли от 1985 г. „Елвис и аз“ и изследва живота и връзката ѝ с Краля на рокендрола.

Снимка: Getty Images

Интерпретацията на Копола за живота на известната двойка следва биографичния филм за Елвис от 2022 г., режисиран от Баз Лурман и с участието на Оливия Де Янг и Остин Бътлър. Филмът на Лурман получи две номинации за „Златен глобус“ и една номинация за „Оскар“.

За разлика от Лурман, който се фокусира върху живота и кариерата на Елвис, Копола ще разкаже историята от гледната точка на Присила.

„Присила“ е третият проект на Копола с продуцентската компания A24, с предишни сътрудничества, съобщава "Варайъти".

Освен че режисира филма и пише сценария, Копола също работи върху продукцията като продуцент заедно с Юри Хенли, Лоренцо Миели и продуцентските къщи Fremantle Company и American Zoetrope. Филмът е финансиран от The Apartment и Stage 6 Films на Sony.

Снимка: Getty Images

Премиерната дата на филма все още не е известна. Разпространението ще бъде в ръцете на A24 за Северна Америка, а в останалия свят филмът ще се разпространява от Stage 6 Films и Sony Pictures International Releasing, пише още БГНЕС.