Остин Бътлър направи една от най-впечатляващите си роли във филма "Елвис".

Ето 10 любопитни факта за актьора, които ще ви накарат да му станете още по-големи фенове. 

1. Той е зодия Лъв

Остин е роден в Анахайм, Калифорния на 17 август 1991 г. Има по-голяма сестра, която всъщност е играла с него в „Разсекретеното ръководство за оцеляване в училище на Нед". Остин е учил вкъщи през по-голямата част от времето си, за да се съсредоточи върху актьорската си кариера.

2. Нетното му състояние възлиза на 4 млн. долара

Остин Бътлър започва актьорската си кариера на 13-годишна възраст, когато на панаира в Ориндж Каунти го открива агент. Понастоящем се твърди, че нетното му състояние възлиза на 4 млн. долара.

Снимка: Getty Images

3. Започва като второстепенен актьор в каналите на Disney и Nickelodeon

Остин се появява за пръв път в сериала на Nickelodeon „Разсекретеното ръководство за оцеляване в училище на Нед" през 2005-2007 г. След това се премества в „Хана Монтана", където изпълнява в няколко второстепенни роли. Първата му по-голяма е в iCarly през 2007 г., където играе Джейк Крандъл. Участва и в 10 епизода на Zoey 101 и 2 епизода на Jonas.

4. Сериозната му кариера започва с телевизионни драми

Първата телевизионна драма на Бътлър е CSI: Miami, където участва в един епизод. След това има роля в 10 епизода в "Неочакван живот", а от 2013 до 2014 г. има главна роля в сериала на CW "Дневниците на Кери". През 2012 г. се появява и в няколко епизода на Switched at Birth. След като приключва с продукциите на Дисни и Никелодеон, стартира с участия в много други роли в телевизията, които в крайна сметка водят до пробива му на големия екран в Холивуд.

5. Има дългосрочна връзка с Ванеса Хъджънс

Запознава се с брилянтната Ванеса Хъджънс в „Семейство" и "Никелодеон", известна още като Габриела Монтес от „Мюзикъл от гимназията". Двамата стават двойка през 2011 г.  

6. Остин свири на китара, пиано и пее

Бътлър записва и създава музика! Остин започва да свири на китара на 13-годишна възраст, а на 16 вече захваща и пианото. Обича да колекционира китари.

7. Той е и актьор, и звезда на Бродуей

За първи път Бътлър започва да играе на Бродуей през 2014 г., когато участва в „Смъртта на автора". Прави пробив в индустрията през 2018 г., когато участва в The Iceman Cometh, заедно с Дензъл Уошингтън