Собственик на жилище в Аризона, САЩ, преживява най-големия шок в живота си, след като открива, че в гаража му се са се приютили 20 гърмящи змии, включително 15 малки змийчета.

Мариса Маки е змиеукротител в Rattlesnake Solutions - компания, която се занимава именно с улавяне на змии. Тя пристига в дома на изплашения собственик, след като той се обадил за помощ заради три змии, които открил в гаража си.

Смразяващи кадри показват момента, в който Маки открива студенокръвните около отоплителния уред на къщата, само за да разбере няколко минути по-късно, че повече от дузина други змии също се намират в сервизното помещение към къщата.

 

"Това са много змии. Няма да лъжа", казва Маки на собственика на дома . "Това е лудост."

"Това са много бебета", казва тя, преброявайки общо 20 змии.

Оказва се, че една от уловените възрастни змии е била бременна, така че собственикът на дома е щял да бъде изненадан още по-неприятно, ако беше изчакал още малко, преди да извика фирмата.

За голямо съжаление на собственика на дома, Маки му казала, че вероятно змиите и преди са били в гаража му, който използвали като убежище, където да раждат.

"Това може би е най-големият брой змии, които съм хващала при едно обаждане", отбеляза Маки.

"О, страхотно, много се радвам, че поставих рекорд", шегува се собственикът от Аризона.

Уловените влечуги са били идентифицирани като западни диамантени гърмящи змии - едни от най-често срещаните гърмящи змии в Югозапада и Мексико. Змиите могат да достигнат дължина до около 2 метра и са много опасни, отровни и агресивни.

Снимка: iStock

Петте възрастни гърмящи змии и 15-те бебета са пуснати на свобода в естествената им среда в пустинята.

А сега вижте едно по-приятно видео, в което катерица алпинист превзема висока сграда: