Жена в Куинсленд, Австралия, прави най-нежеланото и ужасно откритие в живота си – намира почти 2-метрова отровна змия в леглото, докато сменя чаршафите в спалнята.

Закари Ричардс, ловец на змии, който бил повикан на място, заявява пред Newsweek, че докато жената чакала той да дойде „тя затворила вратата на стаята“ и „сложила хавлия под вратата“.


Според Ричардс това са правилните действия, които трябва да се предприемат в подобни случаи.
„Ако видите змия, отдалечете се бавно, оставете я сама, ограничете я в една стая и повикайте специалисти.“

Ричардс добавя, че отивайки в дома на жената, намира влечугото в същата позиция „подремвайки“. Специалистът по змии обяснява, че вероятната причина довела неканения гост в къщата е горещото време и търсенето на хладина. След като била заловена, кафявата змия е върната в обичайния си дом навън и далеч от хората.

Закари сподели кадър на влечугото в социалните мрежи с думите „Проверете леглото си добре довечера!“


Точният вид на змията е източна кафява змия, който често се среща в източната част на Австралия. Ухапването от нея е почти безболезнено, но видът е причинил повече смъртни случаи отколкото всеки друг вид змия в Австралия. Предупрежденията за нея са – всеки, който има съмнения за ухапване, трябва незабавно да се обади на спешна помощ, без да се бави и минута.

А ето и няколко забавни момента с диви животни: