Най-новият испански сериал „Селцето“ (El Pueblo) стартира тази сряда, 21 октомври, в ефира на bTV Comedy. Комедията, реализирана от създателите на „Новите съседи“, проследява живота на група хора на различна възраст, които решават да загърбят удобствата на градския живот и да се преместят в измисленото село Сория, наричано още Пеняфрия, привидно изоставено. Скоро след пристигането си обаче те откриват, че в селото има жители, които им помагат да се адаптират към живота там. Приспособяването в селските райони обаче се оказва по-трудна задача за някои, отколкото за други, а това предизвиква смесица от комедийни и драматични ситуации, съпътстващи героите в новото им селско ежедневие. Епизодите на „Селцето“ ще се излъчват всяка делнична вечер от 20:30 ч.

Снимка: bTV Media Group

Персонажите в "Селцето":

Рут и Мончо

Любители на природата и идеалисти. Те са хипита, които искат да превърнат селцето Пеняфрия в устойчиво и съвременно екоселище. Рут практикува йога и медитира, а Мончо е голям ентусиаст. Именно те отвеждат останалите градски жители в селото, без да знаят, че то е изоставено.

Амая и Хуанхо

Хуанхо е богат строител, егоист, макиавелист, а причината да дойде в Пеняфрия е за да възвърне отново империята си. Знае как с фалшива усмивка да накара всеки да му се довери. Амая е неговата приятелка – тя е повърхностна материалистка и ходи винаги на токчета, проклинайки селцето, отказвайки да приеме положението, в което се намира в момента.

Начо и Пабло

Пабло е момче, което има всичко. Току-що повишен на работното си място и на път да се ожени, той решава да отиде в селцето, за да се откъсне от всичко. Начо е най-добрият му приятел – невротичен, натрапчив, страхлив и голям неудачник. Мрази провинцията, но не може без компанията на приятеля си.

Елиса и Густаво

Елиза е приказлива столичанка, но лекарят й препоръчва да избяга от замърсения въздух поради здравословни проблеми. Тя е много общителна и голяма клюкарка. С нея е и синът ѝ Густано – разглезен хипстър, който е на тридесет години, но живее и мисли като тийнейджър. Безполезен е, шантав, незрял, но има високо мнение за себе си. Смята, че е готин и че всичко го харесват.

Кандидо

Кмет на Пеняфрия, добродушен, общителен и приятелски настроен. Обожава хората от селото и иска всички да са щастливи.

Лаура и Макарена

Лаура е самотна майка, без една стотинка в джоба. Винаги е взимала лоши решения и току-що е изгонена заедно с дъщеря си от апартамента си в столицата. В живота си се е сблъскала с много проблеми и винаги е оцелявала без ничия помощ, затова и е недоверчива и горда. Не иска никой да я съжалява или помага. Макарена е умна тийнейджърка с характер. В селцето обаче няма никой на нейната възраст и чувства, че животът ѝ е объркан.

Арсачио и Мария

Арсачио е нацупен, упорит и консервативен и има много предразсъдъци към хората от града. Твърдо против е кметът да позволи на гражданите да останат. Съпругата му Мария е традиционна дама, която се грижи за къщата и съпруга си, но пристигането на градските жители ще я модернизира.

Рафаел Ечеги

Раздразнителен стар рокер, който си пада по наркотиците. Сега обаче е чист и желае да се завърне в света на музиката. В Пеняфрия търси спокойствието и вдъхновението, от които се нуждае, за да композира отново.

Снимка: bTV Media Group

Главните роли са поверени на Рут Диас, Мария Хервас (Мартина от "Новите съседи"), Фелипе Гарсия Велес, Санти Милан, Карлос Аресес (Агустин от "Новите съседи") и др.