Продължението на „Сексът и градът“, което излязоха със заглавието „И просто ей така“, беше много успешно и очакваме да видим нови епизоди. Това е изненадващо, тъй като завръщането на сериала по екраните беше помрачено от липсата на една от главните актриси – Ким Катрал. Тази седмица Сара Джесика Паркър, на-голямата звезда в сериала, за пръв път обясни защо дори не са я поканили да се завърне.

Снимка: Getty Images

„Не я поканихме, защото тя вече беше заявила, че това не е нещо, което би искала да прави, така че дори не ни мина през ума да я питаме“, призна тя. „Това не е атака срещу нея, просо сме си научили урока. Когато слушаш някой, който постоянно казва как не иска да е на някое място, в някоя роля или в дадена среда, в един момент казваш: Ясно, разбрахме.“

В сериала персонажът на Ким Катрал, публицистката Саманта, е жива, но е заминала за Лондон, така че вече не се вижда с някогашните си приятели. Почитателите на „Сексът и градът“ заподозряха, че това е вратичка, която създателите на сериала са си оставили, за да я върнат евентуално. Режисьорът Патрик Кинг обаче ги разочарова, след като заяви, че Саманта категорично няма да се появи отново в историята.

Снимка: Getty Images

От години се говори за враждата между Ким Катрал и Сара Джесика Паркър. Катрал не крие негативното си отношение към Паркър и публично я обвинява, че се е държала зле по време на снимките на сериала и двата филма след това.

Сега Сара Джесика Паркър за пръв път коментира конфликта:

„Ужасно е, когато хората продължават да говорят за този сблъсък – аз никога не съм била в конфликт с никого, с когото съм работила“, обясни Сара Джесика Паркър. „Никога не е имало публичен спор, нито обвинения, направени от мен или от някого от мое име. Никога не бих направила такова нещо. Така че искам хората да спрат да го наричат конфликт или спор, защото не е истина. И аз няма да ѝ кажа да спре да го прави, но за мен е болезнено.“

Снимка: Getty Images

За проблемите между Ким Катрал стана ясно през 2008 г. Тогава, по време на раздаването на наградите „Еми“, тя седна отделно от останалите звезди в сериала. Неразбирателството между актрисата и останалите жени се оказа непреодолима спънка пред третия филм от поредицата „Сексът и градът“, сценарият за който беше написан.

Трябваше да минат повече от 10 години, за да може историята да се върне на екрана, но с различно име и без Ким Катрал.

Още по темата: