Холивудският актьор Шая Лебьоф се е изправил пред съда на 26 май по обвинение в побой и кражба. Актьорът няма да влезе в затвора, но 12 месеца трябва да посещава терапия за контролиране на гнева.

През лятото на 2020 г. Шая Лебьоф беше обвинен, че е атакувал и е причинил тежки наранявания на друг мъж. След побоя актьорът е взел шапката на мъжа, която е струвала около 950 долара и си е тръгнал с нея, заради което е и обвинението в кражба.

Шая Лебьоф пред съда през 2014 г.
Снимка: Getty Images

Това не е първият път, когато поведението на Шая Лебьоф го вкарва в съда. През 2014 г. той беше арестуван и обвинен в пиянство на публично място и създаване на безредици. Тогава пак се размина само с терапия и общественополезен труд.

Арестантската снимка на Шая Лебьоф
Снимка: Getty Images

В бъдеще обаче му предстои да бъде съден за доста по-тежко престъпление. Бившата му приятелка Еф Кей Ей туигс го обвинява в домашно насилие и сексуален тормоз. Певицата разкри, че от началото на връзката им Шая е бил нестабилен. Той често я е принуждавал да гледа документални филми за убийства и изнасилвания на жени, да спи гола, независимо от температурата на помещението, да го целува и докосва определено количество пъти, за да е сигурен, че тя наистина го обича.