Руският национален балет на лед Ballet on Ice ще зарадва българската публика с три зрелищни спектакъла с впечатляващ 3D декор. Датите на представленията на "1001 нощ", "Алиса в страната на чудесата" и "Лешникотрошачката" са планирани съответно за 11,12 и 13 декември, а мястото е Зала1 на НДК.

Това е феноменален балет, който компилира на изключително ниво достиженията на изкуството и спорта с иновативните технологии на съвременния свят. Зрителите на всеки един от спектаклите ще имат уникалния шанс да се докоснат до нещо изключително красиво, наподобяващо магия.

Грацията на балетистите, облечени в оригинални и ярки костюми, ще бъде вплетена в зрелищен декор от 3D ефекти, споделят организаторите от "Жокер медиа".

"1001 нощ" е спектакъл, вдъхновен от чудните и незабравими приказки на Шехерезада. Феерия и вълшебство за сетивата.

"Алиса в страната на чудесата" е по мотиви на прочутата книга на Луис Карол. Впечатляващите ефекти, използвани в спектакъла, съчетани с поразителни цветове, разрушават границите между света на реалността и фантазията.

"Лешникотрошачката" е спектакъл с нов прочит на познатата приказка на Хофман. Класическата музика тук е със съвременна обработка, а маските и костюмите на артистите очароват с визията си.

Билетите за постановките са вече в продажба на цени от 30 до 100 лв. на касите на НДК и в мрежата на Eventim.