Актьорът Робърт Патинсън, когото много хора познават най-вече благодарение на ролята му в тийн поредицата „Здрач“, е много развълнуван, тъй като по всичко изглежда, че след месеци отлагане най-новият филм с негово участие ще види бял свят. Дългоочакваният „Тенет“ ще излезе след две седмици в Европа и малко по-късно в САЩ, където ще бъде пуснат в съвсем малко кина, заради коронавируса.

Докато разговаряше за филма с журналисти от вестник „Irish Times“, Патинсън сподели любопитна история, свързана с друг филм, в който участва и който ще почакаме доста – „Батман“ на режисьора Мат Рийвс. Изглежда за да може да се яви на кастинг за филма, Робърт Патинсън е трябвало да излъже.

Той е поискал свободен ден от режисьора на „Тенет“ Кристофър Нолан, но за да не издаде в кой филм ще участва, тъй като проектът все още е бил тайна, Патинсън е трябвало да си измисли нещо и е казал, че има спешен случай в семейството.

Снимка: Getty Images

Смешно е, защото самият Кристофър Нолан е много потаен, когато става дума за неговите филми“, спомня си Патинсън. „А аз трябваше да съм много потаен за „Батман“.“

В крайна сметка се е оказало излишно да се опитва да лъже Кристофър Нолан. Веднага, когато е казал за „спешния случай в семейството“, Кристофър Нолан се е обърнал към него и е попитал: „Ще ходиш на прослушването за „Батман“, нали?“.

Младият актьор не знае как Нолан е разбрал, но не е чак толкова изненадващо. Именно Кристофър Нолан успя да съживи поредицата за Батман преди 15 години, когато направи филма си „Батман в началото“. Три години по-късно създаде и гениалното продължение „Черният рицар“, който веднага стана един от най-високо оценените филми за всички времена.

Снимка: Getty Images

По всяка вероятност Кристофър Нолан се интересува от проекта и е бил наясно, че един от главните актьори в неговия филм ще се пробва за ролята.

Робърт Патинсън не разказва повече за това как е реагирал Нолан на опита за лъжа, но явно е пуснал актьора да се яви на прослушването, защото вече е ясно, че той ще е новият Батман.

Снимките на „Батман“ започнаха в началото на годината, но малко след това бяха прекратени заради коронавируса. Засега се очаква филмът да излезе през октомври следващата година, но ще видим дали няма да последва съдбата на „Тенет“ и да бъде отложен няколко пъти.

Освен Робърт Патинсън като Батман, във филма ще участват и Колин Фарел като Пингвина, Зоуи Кравиц като Жената котка и Анди Съркис като Алфред.