Кой друг, ако не истинският Дедпул, би предложил да плати непоискан откуп за… плюшено мече? Точно това направи актьорът Райън Рейнолдс, след като научи историята на жена, чието плюшено мече е било откраднато и тя призовава крадецът да ѝ го върне.

Цялата раница на Мара Сориано е била открадната. В нея е имало важни документи, iPad и портативна видеоигра. Жената обаче не се интересува толкова от тези на пръв поглед по-ценни вещи, колкото от играчката плюшено мече, която се е намирала в раницата.

Всъщност жената има много сериозно основание да цени именно мечето най-много от всичко, тъй като то е подарък от покойната ѝ майка, която е записала гласа си, преди да почине от рак на 53 години.

Снимка: Getty Images

След като попадна на тази трогателна история, актьорът Райън Рейнолдс реши да помогне. Той обеща да даде 5000 долара на човека, който успее да върне мечето на собственичката му:

5000 долара за този, който върне това меч на Мара. Няма да задаваме никакви въпроси. Мисля, че всички искаме това мече да се прибере у дома.

Мара Сориано споделя, че когато майка ѝ е влязла в болница, гласът ѝ се е променил. Записът обаче е направен преди тази промяна и така Мара си спомня майка си не само жива, но и здрава.

Вдъхновени от постъпката на Рейнолдс, други звезди също предложиха да направят дарения - за благотворителни организации, които Мара ще избере или за болницата, която се е грижила за майка ѝ през последните ѝ дни.