Докато Меган и Хари постепенно се разделят със задълженията и привилегиите на кралски особи, животът в Бъкингам продължава с поредния прием, на който Кейт Мидълтън очарова с разкошна червена рокля с пайети на Needle & Thread.

Приемът бе по повод инвестиционния форум Великобритания – Африка, който се провежда в Лондон. Домакини на събитието от името на кралица Елизабет бяха принц Уилям и съпругата му.

В речта си Уилям припомни защо Африка има специално кътче в сърцето му: „Това е мястото, където баща ми заведе мен и брат ми скоро след смъртта на майка ни. Години по-късно, когато се чудех къде е най-доброто място, за да предложа брак на Кейт, избрах Кения.“

Принц Уилям по време на речта си. Вляво е премиерът на Великобритания Борис Джонсън.
Снимка: Getty Images

Наблюдателите на процесите в Бъкингам пък припомнят от своя страна, че принц Уилям неведнъж е наричал Африка свой втори дом и за това голям принос има уединението и спокойствието, които континентът предлага.

На приема присъстваха още принц Едуард (по-малък брат на Чарлз) и съпругата му Софи, която в същия ден навърши 55 години.

Снимка: Getty Images

По-рано през деня принц Хари се срещна в рамките на форума с държавните глави на Мароко, Малави и Мозамбик. След това той отлетя за Канада, за да се присъедини към съпругата си и сина им Арчи.

В началото на месеца Хари и Меган обявиха, че занапред планират да разпределят времето си между Великобритания и Северна Америка.