Принц Хари и Меган Маркъл са основали собствена продуцентска компания и са сключили сделка със стрийминг платформата Нетфликс, съобщава списание HELLO!

"Нашият фокус ще бъде върху създаването на съдържание, което информира, но също така и дава надежда. Като родители, създаването на вдъхновяващо семейно съдържание също е важно за нас", заявяват херцогът и херцогинята на Съсекс в изявление пред "Ню Йорк Таймс”.

"Безпрецедентният обхват на Нетфликс ще ни помогне да споделяме въздействащо съдържание, което насърчава действие", допълват двамата.

"Безкрайно се гордеем, че са избрали Нетфликс за свой творчески дом и сме развълнувани да разказваме истории с тях, които могат да помогнат за изграждането на устойчивост и да повишаване на разбирането за публиката навсякъде", казва пред изданието Тед Сарандос, един от изпълнителните директори и главен директор по съдържанието на Нетфликс.

Името на продуцентската компания на херцога и херцогинята на Съсекс все още предстои да бъде оповестено, но според настоящата информация ще продуцира документални филми, документални сериали, игрални филми и детски програми. 

Меган Маркъл, бившата звезда от сериала "Костюмарки", обаче едва ли ще се върне към актьорската си кариера пред камерата.

Херцогът и херцогинята на Съсекс официално отстъпиха от кралските си задължения през март 2020 г.

Първоначално двойката се премести в Канада, преди да наеме временен дом в Лос Анджелис. Принц Хари и Меган Маркъл купиха първия си семеен дом в Монтесито, Санта Барбара, като се преместиха в имота през юли заедно с 15-месечния си син Арчи.