След изключително успешна актьорска кариера, Клинт Истууд се насочи към режисурата, а след това и на заслужена почивка. Известен по цял свят с ролите си в уестърни, днес актьорът изглежда така

Снимка: Getty Images

През 1992 г. излезе филмът му „Непростимо“, който на следващата година му донесе първите три номинации за „Оскар“.

Истууд получи две от наградите – за режисура и за най-добър филм. Изплъзна му се единствено тази за главна роля.

Мъжът без име, символ на мачизма и стария свят, той става известен с ролите си в уестърните на Серджо Леоне. Всеки герой на Истууд се отправя на "една последна мисия", след която, по сценарий, се оттегля в пенсия.

Снимка: Getty Images

Дори след 90 г. Клинт Истууд продължи да работи за киното. Малко са хората, които могат да се похвалят с такъв ентусиазъм и отдаденост. 

Мануел де Оливейра създаде последния си пълнометражен филм на 104 години. Роман Полански направи филма си „Офицери шпионин" също в късните си години. Но това са по-скоро изключения. 

Някога казали, че от него няма да стане актьор, защото е твърде грозен и говори твърде бавно. 

Но Клинт Истууд се превърна в един от символите на мъжествеността през миналия век.

Снимка: Getty ImagesПреди да стане актьор, Истууд е сменил много професии, сред които - спасител на плажа, горски пожарникар и общ работник в магазин. Ветеран е от Корейската война и едва не е загинал при самолетна катастрофа, когато бомбардировачът, на който пътувал, останал без гориво и се приводнил аварийно.