Почитатели на певицата Лана Дел Рей обявиха, че създават „култ“ в приложението ТикТок в нейна подкрепа. За да стане член на култа, човек трябва да изпълни три прости стъпки:

1. Да се регистрира в ТикТок, ако все още не го е направил
2. Да сложи на профила си снимка на певицата
3. Да публикува пост, в който заявява любовта и подкрепата си към нея

Почитателите на Лана решиха да направят това, след като някои от изявленията ѝ в интернет бяха определени като противоречиви.

Снимка: Getty Images

Певицата се възмути, след като я обвиниха, че с музиката си защитава сексуалното насилие и написа:

Сега, когато Doja Cat, Ариана, Камила, Карди Би, Келани, Ники Минаж и Бионсе оглавяват класациите с песни, в които се говори за това да си секси, да ходиш без дрехи, да правиш секс и да изневеряваш, може ли да продължа да пея за това да се чувстваш красива и на място в тялото си, когато си влюбена, дори връзката ти да не е перфект. Или пък да танцуваш за пари и да правиш каквото искаш, без да бъда разпъвана на кръст защото съм представяла „прекалено бляскаво това да злоупотребяват с теб?

Снимка: Getty Images

Освен че коментарите ѝ бяха определени като обидни за хората, преживели домашно насилие, някои изтъкнаха, че жените, споменати от певицата, са все чернокожи. Не помогна оправданието ѝ, че просто е изброила любимите си жени в музиката.

Това не е първият случай, в който Лана Дел Рей си навлича обвинения в расизъм. По време на протестите около движението „Черните животи имат значение“, певицата сподели недоволството си от хората, които рушат и плячкосват. Вълната от негативни коментари я принуди да свали поста си.

Снимка: Getty Images

Друг пост, който певицата сподели, а след това изтри заради критиките, отново предизвика обвинения в расизъм. През януари Лана Дел Рей написа, че винаги е била много приобщаваща към чернокожите и има приятели и гаджета рапъри. Това обаче вбеси някои хора, които я обвиниха, че свързва рап музиката с чернокожите и това е расистко.