Понякога си мисля, че откакто свят светува, жените сме обвинявани, че харчим много. Донякъде е вярно - все искаме да си купим някоя нова дрешка за препълнения гардероб или поредното червило. Но има продукти, които пазаруваме наравно с мъжете. Но защо все пак жените харчим повече дори за тях? #Pinktax може да отговори на този въпрос. Този термин се отнася за дискриминацията на полова основа при ценообразуването, което се забелязва, когато едни и същи продукти са по-скъпи, заради етикета си "за жени". Нека не забравяме и статистиките, които доказват, че жените получават по-ниски заплати.

Множество потребители в социалните мрежи публикуват безброй примери, с които са се сблъсквали, които потвърждават, че едни и същи продукти се различават в цената, заради етикета "за жени"

В Ню Йорк темата за разликата в цените е на дневен ред. Има множество примери както в САЩ, така и в други държави, че има дискриминация дори при детските играчки, заради розовия цвят. Но как е в България?

За да ви покажем от първо лице, решихме да излезем и да разгледаме какви са цените на едни и същи артикули за различните полове. Какво открихме, можете да видите в нашата галерия.