Джулия Робъртс, която участва в новата апокалиптична комедийна драма "Leave the World Behind" казва, че краят на човечеството би бил добър момент да се отдаде на удоволствия.

Филмът се излъчва по стрийминг гиганта "Нетфликс", в него участват още Махершала Али и Итън Хоук, а продуцент е бившият американски президент Барак Обама.

Робъртс играе егоцентрична съпруга, която открива, че съвременният свят се срива около нея, докато е на луксозна почивка.

Холивудската актриса сподели пред АФП какво наистина я плаши при мисълта за един потенциален Апокалипсис.

Какво бихте направили в последния си ден, ако светът е на път да се срине?

Ако имам 24 часа, ще се натъпча със семейството си, много чийзбургери, огромно количество алкохол, шоколадови бисквити, прегръдки и целувки и чакайте... може би хапчета за сън! Но това няма да се случи.

Много неща се объркват във филма. Кое от тях би ви ужасило най-много в реалния живот?

Природните бедствия, защото са по-реалистични, а и защото, нали знаете, майката природа просто не я интересува какво мислят хората.

Една от първите ви реплики във филма е: "Мразя хората, по дяволите". Забавно ли беше да играете такъв персонаж?

Беше много забавно да играя с това, защото всъщност обичам хората и мисля, че съм много открита и дружелюбна, така че обичам тази встъпителна реплика.

Сега имам чорапи с надпис "I Fucking Hate People". И ми харесва идеята да играя някой, който е приел тази мантра и какво всъщност означава тя.

В кариерата си сте изиграли няколко несимпатични персонажа, това избор ли беше?

Не мисля, че това е избор, при който съм си мислила, че избирам да играя някой симпатичен или несимпатичен. Мисля, че е това, което се съдържа в целия този микс. Не става въпрос за симпатичен или несимпатичен герой, а по-скоро за това как се вписва в това, което се случва в рамките на цялото нещо.

Снимка: Getty Images

Какво е посланието на филма?

Мисля, че всички ние сме заедно. Просто усещането, че наистина сме хиляда и една версии на едно хубаво нещо, което представлява човечеството.