Уелската певицата Дъфи, носителка на награда "Грами", разкри, че е била дрогирана и изнасилена, след като е била държана в плен от нападател.

35-годишната поп звезда съобщи това в Инстаграм профила си, както и че "възстановяването й отнело време".

Изпълнителката, която стана световноизвестна през 2008 г. със сингъла "Mercy", станал хит номер едно във Великобритания, сподели със своите 33 000 последователи в социалната мрежа: "Истина е, моля, повярвайте ми, сега съм добре и съм в безопасност".

"Бях изнасилена, дрогирана и държана в плен в продължение на няколко дни", пише Дъфи в Инстаграм.

Дъфи, чийто дебютен албум "Rockferry" стана седем пъти платинен, ставайки номер едно в шест държави, спечели три награди БРИТ и "Грами" за най-добър поп албум след излизането си.

"Само можете да си представите колко пъти съм мислила да напиша това", споделя Дъфи в профила си.

Снимка: Getty Images

"Много от вас се чудеха какво се случи с мен, къде изчезнах и защо. Един журналист намери начин да се свърже с мен и му разказах всичко това миналото лято. Той беше мил и се почувствах толкова невероятно най-накрая да говоря", споделя Дъфи.

"Истина е. Моля, повярвайте ми. Сега съм добре и в безопасност, бях изнасилена, дрогирана и държана в плен в продължение на няколко дни. Оцелях, разбира се. Възстановяването ми отне време. Нямаше лесен начин да го споделя. Но мога да ви кажа, че през последното десетилетие и хилядите изминали дни, бях решена да пожелая отново да усетя слънцето в сърцето си. И сега слънцето грее", казва Дъфи.

Снимка: Getty Images

Дъфи стигна до номер едно в 12 държави с хита си "Mercy", който стана третият най-продаван сингъл във Великобритания на 2008 г. с продажби от над половин милион копия.

След това уелската певица постигна успеха с дебютния си албум "Rockferry", който се превърна в най-продаваният албум във Великобритания албум на 2008 г.

"Чудите се защо не избрах да използвам гласа си, за да изразя болката си? Не исках да показвам на света тъгата в очите си. Запитах се, как мога да пея от сърце, ако то е разбито?", споделя  Дъфи.

"През следващите седмици ще публикувам обширно интервю. Ако имате въпроси, бих искал да отговоря на тях в него, ако мога. Имам сакралната обич и искрена признателност за добротата ви през годините. Вие бяхте истински приятели. Искам да ви благодаря за това", казва Дъфи в Инстаграм.