Памела Андерсън си отива от най-големите социални мрежи – Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Звездата от "Спасители на плажа" и секссимвол от 90-те сподели прощалното си съобщение, в която определя социалните мрежи като загуба на време и инструмент на някакви енигматични „ТЕ“, които контролират мозъците ни:

„Това ще е последният ми пост в Инстаграм, Туитър и Фейсбук. Никога не съм се интересувала от социални медии и сега реших да живея живота си вдъхновена четене и разходки сред природата. Аз съм свободна.
Благодаря за любовта ви и ви благославям.
Надявам се, че ще намерите сили да следватe целите си и да не бъдете изкушавани да си губите времето. Това е което ТЕ искат и използват, за да правят пари. Контролират ума ви.“

Досега Памела Андерсън беше много активна в социалните мрежи и ги използваше най-вече за да защитава каузи, в които вярва, като защита на човешките права и на правата на животните.

Тя е една от най-известните защитнички на обвинения в шпионаж Джулиан Асандж и беше убедена, че Доналд Тръмп ще го помилва в последните часове, преди да напусне Белия дом. В действителност Тръмп помилва доста хора, но Асандж не беше сред тях.