Броени часове остават докато Доналд Тръмп напусне Белия дом, за да отстъпи поста си на Джо Байдън. Цяла Америка е затаила дъх, за да види дали това предаване на властта ще се осъществи мирно или ще има нови кръвопролития, но актрисата и секссимвол от 90-те години Памела Андерсън се надява, че преди да освободи мястото, Тръмп ще направи едно последно нещо – ще помилва беглеца Джулиан Асандж.

Снимка: Getty Images

Актрисата от „Спасители на плажа“ е една от най-големите поддръжници на създателя на „WikiLeaks“ Асандж. Тя го е посещавала няколко пъти в Лондон, включително в затвора през май 2019 г.

Памела Андерсън носи храна на Джулиан Асанж в посолството на Еквадор
Снимка: Getty Images

Асандж си извоюва да не бъде екстрадиран в САЩ през януари, но не постигна целта си да бъде освободен от затвора. 49-годишният мъж не е излизал свободно от юни 2012 г., когато потърси убежище в посолството на Еквадор в Лондон. През април беше изведен от полицията и получи присъда от 50 месеца.

Асанж след като е арестуван през 2019 г.
Снимка: Getty Images

Екстрадицията за Асандж в САЩ означава да се изправи пред съд по 18 обвинения за нарушаване на закона за шпионажа и разкриването на класифицирана информация. През 2010 г. Асандж публикува десетки хиляди класифицирани документи. Ако бъде върнат в Америка, го грози присъда от 175 години затвор.

Асанж през 2010 г.
Снимка: Getty Images

Единствената надежда за него е да бъде помилван от американският президент и според Памела Андерсън това ще е един много положителен завършек на мандата на Доналд Тръмп:

Ако господин Тръмп реши да го помилва, това трябва да се случи бързо“, каза актрисата в интервю за британската телевизия ITV. „Има време до обяд на 20-и януари и се надявам, че ще вземе това решение, защото ще е положително наследство от президентството му. Аз мисля, че той се противопоставя на фалшивите новини и „WikiLeaks“ е точно срещу фалшивите новини. Ще бъде перфектният начин да си отиде.

Снимка: Getty Images

Макар да изглежда малко вероятно Доналд Тръмп да направи това, Памела Андерсън не губи надежда. Тя сподели, че отдавна опитва да убеди президента да помилва Асандж, когото определи като „много възпитан, забавен и мил мъж, който иска всички да знаем какво се случва по света“.

Протест в подкрепа на Джулиан Асанж
Снимка: Getty Images

Памела Андерсън не е единствената знаменитост, която защитава свободата на Асандж. В негова подкрепа са говорили още модната дизайнерка Вивиан Уестууд, Художникът Ай Уейуей и рапърката Ем Ай Ей.