В стремежа си да се потопят изцяло в дадена роля, някои холивудски знаменитости дори стигат до крайности. Британският „Метро“ се фокусира върху някои по-ексцентрични прояви на звезди, решени да се слеят изцяло с героя си.

Андрю Гарфийлд заявява, че е "гладувал" от секс и храна за ролята си във филма "Тишина“.

Звездата от "Спайдърмен" изигра Себастиао Родригес - роля, базирана на реално съществувал йезуитски свещеник във филма на Мартин Скорсезе от 2016 г. Холивудският актьор казва, че е спазвал въздържание в продължение на шест месеца.

"Беше много яко. Имах доста диви, странни преживявания от това, че бях без секс и храна за този период от време", споделя той.

Джаред Лето пък нашумя с умението си да остава в образ дори и извън снимачната площадка. Режисьорът на филма му "Морбиус" разкри, че е бил бутан в инвалидна количка в почивките за тоалетна, тъй като е бил решен да остане вглъбен в образа на своя герой учен, който изпитва хронични болки и използва патерици.

Даниел Дей-Люис е един от актьорите, известни и със своята методична игра, пише още БГНЕС.

За филма "Последният мохикан" той е отишъл да живее в горите на Северна Каролина, за да се запознае с начина на живот на оцеляващ. Той дори и е носил оръжието си навсякъде със себе си - включително на коледния обяд със семейството си. 

Вижте повече за Андрю Гарфийлд във видеото по-долу: