След като съдебната драма между Джони Деп срещу Амбър Хърд сякаш приключи, феновете започват да се чудят дали холивудският актьор ще се завърне в най-популярния си франчайз - "Карибски пирати". Е, това все още не е потвърдено, но единодушно се смята, че може да се случи.

Все пак има и добри новини на фронта на "Пиратите", тъй като дългогодишният продуцент Джери Брукхаймер потвърди, че "Карибски пирати 6" се движи напред. Още по-добрата новина е, че един от оригиналните сценаристи се завръща, за да напише филма - Тед Елиът. Елиът е работил по четири различни филма от франчайза като сценарист.

Джери Брукхаймър изрази вълнението си от завръщането на Елиът в екипа.

"Много съм развълнуван, ще бъде страхотно. Точно сега го сглобяваме. Все още работим по сценария, но той е много уникален и в него участва един от оригиналните сценаристи, които написаха първия филм. Той владее отлично езика, пише страхотни герои и разказва страхотни истории."

Това е чудесна новина, тъй като ще има няколко спинофа, които по същество да рестартират франчайза. Говори се, че Margot Robbie ще оглави изцяло женски филм за "Пиратите", а Елиът може да напише основното продължение на "Карибски пирати 6". Дали Деп ще се завърне или не, вероятно ще стане ясно по-късно.

"Карибски пирати 6" би било добре да върне Джак Спароу в лентата, тъй като франчайзът може да не е успешен без него. Женският рестарт не се е получавал съвсем в миналото, така че ще останем предпазливи оптимисти за филма с участието на Марго Роби. Въпреки това тя е впечатляваща актриса, така че в крайна сметка може да изведе франчайза до висоти, на които все още не е бил.

Все пак се надяваме, че Брукхаймър има план, с който да се опита да привлече Деп обратно към най-емблематичната му роля. Той беше заявил, че не желае да се връща, след като не беше подкрепен от "Дисни" по време на съдебните дела срещу Амбър Хърд. Възможно е обаче да видим камео на Джак Спароу по някакъв начин.

Вижте повече за Джони Деп във видеото по-долу: