От актьор, който губеше роля след роля в хитови поредици, Джони Деп отново се превърна в един от най-обичаните в Холивуд. Звездата от „Карибски пирати“ започна да се изявява като художник и музикант, но не загърби и киното. Предстои да го видим в ролята на Луи XV и вече имаме първата снимка на актьора като френския монарх.

Снимка: Twitter

Снимките на първия филм на Деп ще се проведат това лято в околностите на Париж, основно във Версайския дворец - бившата резиденция на френските монарси. Лентата ще бъде режисирана от френската режисьорка Майвен, която също така ще изиграе една от ролите във филма - графиня Жана Дюбари, последната любовница на Луи XV.

Снимка: Wikipedia

Луи XV е един от най-дълго управлявалите морарси на Франция (58 години), макар и царуването му да не може да се мери с това на Луи XIV (72 години). Известен е със своето неадекватно и некомпетентно управление, което сериозно намалява силата и престижа на френската монархия. Смята се, че именно заради него са посети семената на Френската революция, която сваля от престола внука му Луи XVI.

Снимка: Getty Images

Филмът ще бъде излъчен в кината през 2023 г., а през 2024 г. ще бъде пуснат ексклузивно в „Нетфликс“ за Франция.

Последният игрален филм с участието на актьора е „Minamata“ от 2020 г., в който се разобличана екологично престъпление в Япония.

Още за успехите на Джони Деп след съдебния процес: