Един от най-успешните художници за тази седмица се нарича… Джони Деп. Да, актьорът от „Карибски пирати“ има много таланти и изглежда няма да закъса за пари, дори никога отново да не получи роля в киното. Деп продаде принтове на четири свои картини и спечели над 3 млн. паунда само за няколко часа.

Четирите картини от дебютната колекция на Деп са озаглавени „Приятели и герои“ и представляват портрети на четири популярни личности – Боб Дилан, Елизабет Тейлър, Ал Пачино и Кийт Ричардс.

И четиримата са послужили като вдъхновение за живота на Джони Деп. По тази причина той е избрал да изобрази именно тях за новото си начинание.

Макар актьорът да не продава оригиналните картини, а само лимитирани принтове, цената никак не е ниска – всяко едно от изображенията струва по над 3 000 паунда. Въпреки това всички принтирани изображения се продадоха само за няколко часа, а сайтът на галерията стана недостъпен в първите минути след стартирането на продажбите.

Изглежда Джони Деп живее втори живот, след края на знаменитото дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Актьорът успя да осъди Хърд за клевета и сега тя му дължи над 8 млн. долара. По-важното обаче е, че решението на съдебните заседатели до голяма степен изчисти името на Джони Деп от обвиненията, че е упражнявал насилие срещу съпругата си.

За никого не е под съмнение, че пътят на Джони Деп обратно към киното е отворен и с разпънат червен килим. Той обаче в момента отделя повече време на хобитата си – да свири и да рисува.

На 15 юли Джони Деп и приятеля му Джеф Бек пуснаха албум с техни общи песни. Албумът се нарича „18“ – възрастта, на която се чувстват, когато свирят заедно.

Джони Деп не е нов в музикалния бизнес, всъщност именно с това стартира кариерата му, преди да стане един от най-високоплатените актьори в Холивуд. Рисуването обаче беше само хоби за него… досега. Стискаме палци да видим още от картините на Джони Деп.