Още един тежък удар за Амбър Хърд. Актрисата опита да отмени решението на съда, според което трябва да плати малко повече от 8 млн. долара на бившия си съпруг. За тази цел адвокатите ѝ подадоха оплакване срещу един от съдебните заседатели, взели участие в 6-седмичния процес. За тяхно разочарование, съдията по делото отхвърли аргументите им като невалидни.

Снимка: Getty Images

Надеждата на Амбър за нов процес се пробуди, след като стана ясно, че един от съдебните заседатели никога не е бил призоваван като такъв. Призовката е била изпратена на баща му, но тъй като двамата живеят на един адрес и имат едно и също име, синът е отишъл вместо него. Грешката е установена, когато са сравнени датите на раждане и се е оказало, че Съдебен заседател 15 е с 27-години по-млад, отколкото трябва да е.

В крайна сметка съдия Пени Азкарате е преценила, че тази грешка не е достатъчна, за да бъде отменено решението на съдебните заседатели, тъй като адвокатите на Амбър са имали възможност да изразят протеста си по-рано, но не са го направили.

Снимка: Getty Images

„Съдебен заседател 15 беше проверен от съда и отговаря на всички изисквания да бъде част от съдебното жури“, се казва в решението ѝ. „Двете страни също разпитваха съдебните заседатели в продължение на цял ден и решиха, че всичко е наред преди началото на процеса.“

Амбър има причина да не се доволна от решението на съдебните заседатели, тъй като те отсъдиха, че Джони Деп трябва да ѝ плати едва 2 млн. от поисканите от нея 100. А по-лошото е, че тя трябва да му плати над 10 млн. от поисканите от него 50. Така Амбър се оказа с дълг от 8 млн. към актьора от „Карибски пирати“.