38-годишният актьор Андрю Гарфийлд обяви, че прекратява кариерата си за известно време - меко казано, неочаквано решение.

След роли във филми като "Boy A", "Silence", "Tick, Tick… Boom!", прочутият "Спайдърмен" и съвсем наскоро в минисериала "Under The Banner", 38-годишна възраст Гарфийлд вече има много филми в актива си.

Но за актьора сега е време да си почине от светлината на прожекторите. Добре обмислено решение, за което изглежда не съжалява.

"Всъщност съм много щастлив и развълнуван, че ще мога да бъда много тих, по-малко ангажиран и да отделя малко време за себе си", казва той пред списание "Пипъл".

"Чувствам, че това е подходящият момент, особено след толкова много проекти, толкова много публични изяви и след като съм отдал толкова много енергия на нещата, които ме вълнуват. Но трябва да презаредя батериите, за да мога да продължа по по-автентичен начин", допълва той.

Андрю Гарфийлд признава, че е изморен от надпреварата за "Оскар" през последните няколко месеца.

"Знаете ли, тази кампания е като пералня. Просто имам нужда от малко нормалност за известно време", заявява той.

Снимка: Getty Images

Актьорът също така разкрива, че има нужда от "пренастройване" и почивка, пише още БГНЕС.

"Дори летенето в момента ми се струва сложно, иска ми се да си легна, да не мисля за нищо, да гледам работата на другите от разстояние и да ми е много приятно. Искам също така да слушам музика, да бъда с приятели, да ям бургери... Знаете ли, просто да бъда нормален човек", заявява той.