Още един член от снимачния екип на предстоящия филм "Rust" е бил хоспитализиран, като лекарите се опитват да спасят ръката му от ампутация след ухапване от паяк.

Според информацията в сайта за набирания на дарения GoFundMe, членът на снимачния екип на "Rust" Джейсън Милър е развил "некроза на ръката и сепсис", след като е бил ухапан от кафяв паяк отшелник на снимачната площадка.

В края на миналия месец операторката на продукцията Галина Хътчинс беше простреляна смъртоносно от актьора Алек Болдуин, а режисьорът на филма също беше ранен и хоспирализиран.

Джейсън Милър, който е монтажист на осветлението в екипа на филма, се опитва да "спаси ръката си от ампутация", след като е бил ухапан от кафяв паяк отшелник, пише в GoFundMe, където е стартирана кампания за набиране на средства от името на Милър.

"След няколко дни той изпита тежки симптоми, включително некроза на ръката и сепсис. Той е бил хоспитализиран и претърпява множество операции всеки ден, тъй като лекарите правят всичко възможно, за да спрат инфекцията и се опитват да спасят ръката му от ампутация", пише семейството на Милър в кампанията.

"Пътят за възстановяването за Джейсън ще бъде много дълъг път, ако медицинският екип в Abq Lovelace успее да спаси ръката му", допълват те. "Ако в най-лошия случай той загуби ръката си, това ще бъде опустошително събитие за Джейсън, което ще промени живота му. Всеки, който е в състояние да дари средства, за да помогне на Джейсън да премине през този болезнен и предизвикателен период, ще бъде невероятно полезен и ценен."

Откакто е била стартирана в петък, кампанията вече е набрала повече от 10 000 долара, надминавайки първоначалната цел от 5000 долара.