Израелският топмодел Бар Рафаели беше осъдена да плати голяма глоба и да положи девет месеца общественополезен труд заради укриване на данъци. 35-годишната израелска красавица се призна за виновна по обвинения в предоставяне на фалшиви данъчни декларации, докато е живеела в чужбина с цел да избегне израелските данъци.

Съдът в Тел Авив нареди Рафаели да плати просрочените задължениея, а освен тях и сумата от 730 хиляди долара.

Майката на модела също бе осъдена за данъчни престъпления. Ципи Рафаели, която е била агент на дъщеря си, е осъдена на 16 месеца затвор и също така трябва да плати 730 хиляди долара и дължимите данъци.

Бар Рафаели и нейната майка Ципи.
Снимка: Getty Images

Двете жени се признаха за виновни и бяха осъдени по споразумение, договорено с властите миналия месец. Израелските власти започнаха разследването си по случая през 2015 г.

35-годишната Бар Рефаели призна, че не декларира доходите си в световен мащаб за определени години, твърдейки, че прекарва по-голямата част от времето в чужбина, въпреки че нейните адвокати твърдят, че не е избягвала умишлено данъчните плащания.

Манекенката, която преди се срещаше с американския актьор Леонардо ди Каприо и беше водеща на конкурса „Евровизия“ през 2019 г., беше в центъра на няколко скандала през годините.

Снимка: Getty Images

Бар се сблъсква с гнева на израелската армия, че не е завършила военна служба и през 2018 г. се появи в спорна реклама, в която носи никаб. През 2015 г. молбата й за затваряне на въздушното пространство над мястото на сватбата й предизвика спор.

В началото на 2020 година Рафаели стана майка за трети път – на момченце. Тя и съпругът й Ади Езра имат и две по-големи дъщери – Лив и Ел, които се родиха съответно през август 2016 и октомври 2017 година.