Заради карантината може да ви е било трудно да се виждате с приятелите си тази година, но Дейвид Шуимър има добри новини, които може да ви развеселят - особено, ако сте фенове на сериала "Приятели".

Актьорът, познат като Рос от култовия сериал, казва, че дългоочакваният епизод на "Приятели" ще се случи скоро, като може да започне да се снима още следващия месец, съобщава Си Ен Ен.

В интервю пред Джими Фалън, Дейвид Шуимър, който изигра ролята на Рос Гелър в хитовия ситком на NBC, заявява, че заснемането на специалния епизод-епилог ще зависи от съображения за безопасност, свързани с пандемията от коронавирус.

"Това трябва да се случи може би през август - средата на август, но честно казано, ще изчакаме и ще видим още една-две седмици, за да преценим всички дали е наистина достатъчно безопасно", обясни Дейвид Шуимър във Вечерното шоу на Джими Фалън в понеделник.

"И ако не е, ще изчакаме, докато стане безопасно", допълни американският актьор.

Специалният епизод, за който дълго време се носеха слух и вече е очакван горещо от феновете, беше потвърден от HBO Max през февруари.

 Повторното събиране на актьорите от "Приятели" за епилога беше отложено заради пандемията от коронавирус, но според Дейвид Шуимър снимките на епизода не са отложени.

Актьорът каза още, че шоуто, което ще бъде "без сценарий", ще се състои от интервюта и някои "изненадващи моменти" - въпреки че не става ясно какво точно може да означава това, изглежда феновете няма да се наложи да чакат прекалено дълго, за да разберат.

Дейвид Шуимър сподели още пред Джими Фалън, че когато за пръв път получил обаждането за ролята в "Приятели", той отказал - но когато чул, че Марта Кауфман и Дейвид Крейн са създали образа на Рос Гелър, той се съгласил да участва.