Коронавирусът провали всички планове на Холивуд и на големите филмови студиа. Едни от най-пострадалите бяха Уорнър, които тепърва планираха да пуснат своя стрийминг платформа, конкурент на Netflix и “Disney +”, като за да привлекат абонати подготвяха специален нов епизод на “Приятели” с всички актьори от оригинални сериал. Карантината обаче попречи на заснемането на епизода, който струва на компанията няколко десетки милиона.

Снимка: Getty Images

Сега, за да задържат интереса върху проекта, създателите на новия епизод и актьорите от “Приятели” отправят предизвикателство към феновете. Актрисата Дженифр Анистън използва сравнително скоро създадения си профил в Инстаграм, за да призове почитателите на сериала да дарят колкото могат, а всички събрани средства ще отидат за благотворителност и за подпомагне на борбата срещу коронавируса.

Един от всички дарители ще получи възможност да доведе петима свои приятели, с които да прекара известно време заедно с актьорите на снимачната площадка на “Приятели”. По този начин късметлията и приятелите му ще се почувстват част от най-успешния ситком на всички времена.

Нямам търпение да ви срещна и да ви прегърна, когато всичко това свърши”, написа Дженифър Анистън. “Дотогава поддържайте връзка с приятелите и семейството си по интернет. Трябва да останем свързани.