“Приятели” си остава един от най-големите хитове в телевизията, но често пъти е критикуван, защото няма достатъчно расово разнообразие. И шестимата главни герои са бели, което е нещо почти немислимо в днешните сериали. Изглежда създателката на “Приятели” Марта Кауфман също съжалява, че не е направила достатъчно.

Снимка: Getty Images

63-годишната Кауфман сподели това на виртуална среща с феновете на сериала, който завърши преди повече от 15 години, след като беше излъчван по телевизията в продължение на цяло десетилетие и постави телевизионни рекорди, ненадминати до днес.

Ще ми се тогава да знаех това, което знам днес”, каза тя и се просълзи. “Съжалявам, но ми се иска да знаех това, което знам днес. Щях да взема много по-различни решения. Имам предвид, че винаги сме насърчавали наемането на хора от различни раси в нашата компания, но не направих достатъчно и сега всичко, за което мога да мисля, е какво можех да направя различно.

Снимка: Getty Images

Преди време актьорът Дейвид Шуимър, който изпълнява ролята на Рос Гелър, призна, че винаги е осъзнавал липсата на расово разнообразие в сериала, затова е настоявал неговият персонаж да излиза с жени от различни раси.

Марта Кауфман не уточни какво щеше да бъде различното и кой от шестимата щеше да замени с чернокож актьор, ако имаше такава възможност сега. Интересно е какво може да се промени в сериал, който продължава да носи милиони на създателите и актьорите толкова много време, след като приключи.

Снимка: Getty Images

“Приятели” остава един от най-гледаните сериали дори днес. Миналата година за правата да излъчват сериала наддаваха най-големите стрийминг платформи. Победители излязоха от HBO Max, които отмъкнаха сериала от Netflix. За да привлекат още хора, от Уорнър планират да създадат нов епизод, в който да съберат шестимата актьори. Този специален епизод вече трябваше да е излязъл, но снимките бяха отложени заради коронавируса и HBO Max стартира без него.