Миналия месец, докато Марая Кери е била на почивка в Италия и Хемптън, в дома ѝ с девет спални в Атланта е била извършена кражба с взлом. Заподозреният остава на свобода, съобщава британският „Дейли Мейл“.

Според „Пейдж Сикс“ 53-годишната певица е била на екскурзия на 27 юли, когато е извършена кражбата.

Не е станало веднага ясно какво е било откраднато от дома на певицата, чиято стойност се оценява на 5,6 млн. долара. Полицията в Атланта заяви, че "това все още е отворено разследване" и "информацията може да е ограничена".

Кери закупи дома с 9 спални и 13 бани чрез тръст през ноември 2021 г. Имението разполага с детска площадка, басейн и тенис корт.

Носителката на "Грами" беше активна в Инстаграм миналия месец, споделяйки мигове от ваканцията си с 11-годишните си близнаци Монро и Марокан и настоящия си приятел - 39-годишния Брайън Танака.

Семейството беше забелязано да се наслаждава на разходки с яхта по време на луксозната почивка. Към селфито, което публикува на 16 юли, тя написа: "Снимам се, преди влажността да развали косата ми в Капри".

На 25 юли тя се включи в социалната мрежа с публикация от хамптънското селце Уотър Мил, като подкрепи компанията за недвижими имоти Nestseekers за помощта ѝ при наемането на жилището, пише още БГНЕС.

Тя написа под публикацията: "На изток за седмица, поглъщам всичко“. Певицата е похарчила над шестцифрена сума за двуседмичния престой в разкошния имот.

В четвъртък Кери обяви, че ще участва във фестивала "Global Citizen" - безплатен благотворителен концерт в Сентръл парк в Ню Йорк, в който ще участват също „Металика“ и „Джонас Брадърс“. Тя написа в Туитър: "Ню Йорк, отбележете си датата! На 24 септември се обединявам с @GlblCtzn, за да призова световните лидери и корпорации да овластят жените и момичетата, да предприемат действия за климата и да сложат край на крайната бедност. Предприемете действия, за да спечелите билети за #GlobalCitizenFestival“.

В рамките на събитието на 24 септември ще се проведе и концерт от другата страна на света - в Акра, Гана, който ще бъде с участието на Usher, SZA и H.E.R. Но този ден ще бъде не толкова празник, колкото призив за действие за незабавно справяне с многобройните международни кризи, заяви главният изпълнителен директор на „Global Citizen“ Хю Евънс. 

Вижте повече за Марая Кери във видеото по-долу: