Музикалната икона Марая Кери сподели любопитни подробности за живота и кариерата си в разговор с музиканта Questlove за новия епизод на подкаста му Questlove Supreme, съобщава сп. "Пийпъл".

Петкратната носителка на "Грами", която е на 50 години, разкри за част от предизвикателствата с расовата принадлежност, с които се е сблъсквала, докато е израствала като дете.

"Когато хората след години разказват моята история - надявам се това да се случи - ще трябва да използват тази книга като шаблон", казва Кери на 49-годишния Questlove за мемоарите си "Значението на Марая Кери" (The Meaning of Mariah Carey). 

"Това е моята истинска история. Видях много хора, на които се възхищавах, които нямаха възможност да направят това. Може би са разказвали историите си чрез музиката си и хората интерпретират техните истории", допълва тя.

"Това, което исках, беше да разкажа истинската си история, която не започва с "Марая Кери издаде "Vision of Love" през 1990 година". Не, не започва с това. Започва с оцветяването ми в "грешния" пастел с кафяв цвят от баща ми", допълва тя.

"Започва с: "Не разбирам защо косата ми е такава - защото съм [получерена]", спомня си музикалната звезда. "Всичко започва с всички тези проблеми с идентичността, с расата, тези борби. След това се стига до въпросите за контрола", казва Кери.

На изпълнителката на хита "Always Be My Baby" не й се е налагало да се справя само с кризите на идентичността през детството си.

Тя си спомня за времената, когато започва да навлиза в музикалната индустрия и за това какво е да бъдеш жена в един доминиран от мъжете бранш: "Тогава бях цветнокожа жена с цялата тази неопределеност и имаше хора, които да решават как ще ме пуснат на пазара."

Преди издаването на мемоарите си през септември миналата година, Кери каза на феновете си, че книгата е "невероятно и вдъхновяващо пътешествие за оцеляване и гъвкавост", документиращо нейните битки през целия живот с нейните "раса, идентичност, класа, детство и семейни травми".