Красивата дива на шоубизнеса Марая Кери днес навършва 50 години и макар това да е сериозна цифра, тя отказва да приеме, че остарява. Певицата изобщо не харесва думата рожден ден и вместо това всички у дома са инструктирани, че тя празнува годишнина.

„Не броя годините. Имам годишнини, а не рождени дни, защото празнувам живота, скъпа“, заявява изпълнителката в интервю. Дори и 8-годишните й близнаци Монро и Марокан знаят коя е думата, която не трябва да бъде изричана у дома.

Снимка: Getty Images

Случвало се е Марая Кери да ходи на участие с много асистенти, а по време на тв интервю двама души й помагат да седне, за да не съсипе тоалета си. Още няколко странни нейни привички – тя не разрешава да бъде снимана на флуоресцентно осветление, освен ако не носи слънчеви очила, наема отделни апартаменти за гардероба си и ражда своите деца под звуците на... собствената си музика.

Марая е известна и с наочакваните си изказвания. Веднъж Кери заявява, че не знае коя е Дженифър Лопес, която вече е известна като актриса и певица, а през 1995 година й съобщават, че Мадона е казала, че по-добре да се самоубие, отколкото да пее песни на Марая Кери, на което тя отговаря с думите „Не съм обръщала внимание на Мадона, откакто бях в 7 или 8 клас, когато тя беше популярна.“

Носителката на 5 награди „Грами“ все още е един от най-добре продаваните изпълнители на всички времена. Но животът й невинаги е бил толкова лъскав. Родена в Хънтингтън, Ню Йорк, през 1970 година, родителите й се развеждат, когато е само на 3. По-голямата й сестра Алисън живее с баща й, докато Марая й нейния брат Морган остават с майка й Патриша.

Марая през 1997 г.
Снимка: Getty Images

На 17-годишна възраст подписва първия си музикален договор. Славата не закъснява. През 1993 година се омъжва за Томи Мотола, но след 5 години брак се развежда, заявявайки, че се е чувствала „задушена“.

През 2001 година подписва договор за 83 милиона долара. В този период тя започва да публикува тревожни съобщения на своя уебсайт. Приета е в болница заради „физически и емоционален срив“.

Минават цели 17 години, за да може Марая Кери да признае, че по това време е била диагностицирана с биполярно разстройство. През 2018 година тя заявява: Доскоро живеех в изолация и в постоянен страх някой да ме разобличи. Това беше тежко бреме, но просто не можех да крия повече."

Марая и бившият й съпруг Ник с двете им деца - 2017 г.
Снимка: Getty Images

Омъжва се повторно през 2008 година за актьора Ник Кенън. Раждат им се близнаците Монро и Марокан, чиито имена са взаимствани от това на актрисата Мерилин Монро и тематичната мароканска стая, в която Ник й предлага брак. Двойката се разделя през 2014 година. След това тя за кратко е сгодена за австралийския милиардер Джеймс Пакър, а след него се среща с американския хореограф Брайън Танака.

Марая Кери и едно от гаджетата й Брайън Танака - 2017 г.
Снимка: Getty Images