В края на септември Марая Кери зарадва почитателите си като публикува автобиографичната книга „Значението на Марая Кери“, в която разкри много любопитни и лични подробности от живота си. Читателите обаче останаха изненадани от липсата на едно конкретно име в книгата – това на милиардера Джеймс Паркър, за когото Марая Кери беше сгодена преди около 4 години.

Снимка: Getty Images

През януари 2016 г. Паркър, който преди това имаше два брака, и Марая Кери потвърдиха, че са сгодени и ще се женят. През октомври същата година двамата обявиха, че годежът се разтрогва и се разделят.

Бившите годеници не дадоха повече информация за това какво е сложило край на отношенията им, а през 2017 г. Джеймс Паркър изплати няколко милиона долара на Марая Кери като „обезщетение за причинено неудобство“.

Снимка: Getty Images

Крахът на връзката им стана причина за много слухове, най-устойчивият от които е, че Паркър е прекратил връзката си с певицата, защото му е излизала твърде скъпо – говори се, че Марая Кери е харчила с лека ръка огромното богатство на бъдещия си съпруг.

Снимка: Getty Images

Паркър отрича тези слухове и повтаря официалната версия, която поддържат с Марая Кери – че връзката им е била грешка и са имали непреодолими различия. По тази причина почитателите ѝ се надяваха, че ще хвърли светлина върху някогашната си връзка, но останаха разочаровани.

Снимка: Getty Images

В интервю за „The Guardian“ изпълнителката заяви, че не е сметнала за необходимо да включва времето си с Паркър в книгата, защото за нея то „няма значение“ и „все едно не се е случило“. Тя дори заяви, че връзката им не е била „физическа“.

За сметка на това Марая Кери е дала повече информация за баскетболния играч Дерек Джитър, с когото имаше кратка връзка. Тя разкри, че именно той ѝ е помогнал да приключи ужасния си брак с музикалния продуцент Томи Мотола.

Дерек Джитър беше на правилното място в правилното време и изпълни ролята си“, сподели Марая Кари. „Всъщност това, което беше наистина магнетично, беше идеята за него, а не самият той. В крайна сметка се оказа, че просто не можем да отговорим на очакванията си един за друг.