Музикантът Иван Дорн е създал нова мелодия за сериите на анимацията "Ну, погоди!". Аранжировката ще замени популярното досега интро "Водни ски" на композитора и диригент Тамаш Деак.

Известният рефрен "Па-ба-ба-ба-ба-баба-бам", с който започваха старите серии, е осъвременен и ще има по-модерно звучене.

"От всички популярни изпълнители именно стилът на Иван Дорн - мелодичен и експериментален, най-добре отива на новите серии" - отбелязват от киностудия "Союзмультфильм". 

Дорн разказва, че при работата над аранжимента се е опитал да запази атмосферата, която създава известната музикална композиция.

Ето как звучеше старата мелодия.

За работата по новия аранжимент музикантът споделя, че много му е помогнала самата анимация. 

"Още в началото си поставихме задачата да уважаваме корените на произведението на Тамаш Деак - абсолютно гениален композитор. Но решихме да се отдалечим от стария код на мелодията и да добавим нещо свежо. Звукът просто ще има една модерна текстура."

Това е първият проект, свързан с анимационен филм, по който музикантът работи. 

"Обожавам старите сериии за "Ну, погоди!" и заради музиката, и заради сюжета. Любимият ми герой, разбира се, е вълкът - наивен, непосредствен, авантюрист. Мой тип е. - споделя още той. 

От "Союзмультфильм"промениха образите на анимационните герои, които в новите серии ще са доста различни.

Снимка: instagram/osnmedia.ru

Анимацията ще е тип 3D. В новите серии на "Ну, погоди" се появяват и второстепенни персонажи - язовецът Тим, таралежът Шу и сърната Уля.

Жанрът се запазва същият - комедия без диалози.