Амбър Хърд е изправена пред професионален и финансов крах, след като загуби делото за клевета на бившия си съпруг Джони Деп - за което трябва да плати 8,35 млн. долара.

Експертите предполагат, че "няма връщане за Хърд в Холивуд", добавяйки, че драматичната шестседмична съдебна битка оставя актрисата с "твърде голямо петно за киното", което повдига въпроси за кариерата и бъдещите й печалби.

По време на процеса актрисата каза, че кариерата й е била сериозно увредена от този случай. Експертът в развлекателната индустрия Катрин Арнолд също свидетелства, че Хърд е загубила потенциални приходи от до 50 милиона долара.

Хърд е изправена пред редица проблеми поради провала на процеса. Колкото до кариерата й, едва ли холивудските шефове ще я имат впредвид за бъдещи роли. Във финансово отношение актрисата и свидетелите намекнаха за финансови проблеми, а огромната подкрепа за Деп може да доведе до това, че марки и компании ще я избягват.

Сметката за обезщетение може също да я принуди да продаде имотите си, включително селското скривалище за 570 000 долара в долината Юка и "Рейнд Роувър"-а, които тя запази по време на развода си с Деп.

Някои предполагат, че тя дори може да се насочи към кариера като адвокат за жертви на домашно насилие - въпреки че е трудно да се види как това би могло да помогне за разрешаване на финансовото й положение.

Хърд по-рано каза, че е трябвало да се „бори“, за да запази ролята на Мера в продължението на супергеройския филм „Аквамен“ от 2018 г. и че през последните две години е участвала само в още един филм. Ролята на Мера й донесе около 3 млн. долара.

Британският експерт по връзки с обществеността Марк Борковски заяви, че Хърд няма да се върне в Холивуд.

„Няма връщане за Хърд в Холивуд. Ако снимате филм и мислите за каста, бихте ли я наели? Вижте огромния протест около „Аквамен 2“, където петицията за нейното изключване от филма надхвърли 4 милиона подписа. Процесът наврежда на всеки маркетинг или PR за пускане на филма", казва той.

Същевременно стана ясно, че Амбър Хърд планира да обжалва присъдата, постановена по делото за клевета на Джони Деп срещу нея, твърди нейната адвокатка.

Илейн Бредехофт, която представляваше 36-годишната Хърд по време на съдебния процес срещу бившия й съпруг, разкри вчера в предаването Today, че битката на нейната клиентка с актьора все още не е приключила.

Така вероятно следващата стъпка на Хърд наистина ще се окаже обжалване на присъдата, тъй като адвокатката потвърди, че актрисата не може да плати сумата за обезщетение. 

Съдията намали присъдените на Деп 15 млн. долара на 10,35 млн. долара (въз основа на закон на щата Вирджиния, който ограничава наказателните щети), а на Хърд бяха присъдени 2 млн. долара обезщетение по нейния контраиск за клевета.

"Няма начин. Абсолютно невъзможно е", коментира адвокатката Илейн Бредехофт невъзможността на клиентката й да плати обезщетението.

"Какво ще се случи ще зависи от страните по делото, но след като присъдата влезе в сила на 24 юни, се чудя дали адвокатите ще започнат да преговарят за плащането на решението", коментира правният анализатор Емили Бейкър пред "Пийпъл".

"Ако все пак искат да изпълнят решението, това означава започването на цял отделен процес в съда за евентуално запориране на имущество и определяне на начини за плащане", допълва тя.