Джони Деп спечели делото, което заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета. В продължение на 6 седмици двамата споделяха подробности от живота си като съпрузи, а на съдебните заседатели им отне няколко дни, за да вземат единодушно решение – няколко абзаца от текста на Амбър Хърд, публикуван през 2018 г., са клеветнически по отношение на Джони Деп. Сега актрисата му дължи милиони.

През цялото време почитателите на Джони Деп заливаха интернет с мемета срещу Амбър Хърд и, съвсем очаквано, когато решението на съдебните заседатели се оказа в полза на Деп, интернет избухна.

Припомняме ви някои от най-често споделяните мемета:

Голяма част от шегите са свързани с ролята на Джони Деп с „Карибски пирати“. Почитателите му припомнят репликата на персонажа „Ще запомните този ден като деня, в който почти уловихте Джак Спароу.“

Адвокатите на Джони Деп също се превърнаха в звезди. Някои от зрителите на процеса дори ги сравняват със Сол Гудман от сериалите „В обувките на Сатаната“ и „Обадете се на Сол“. Сол винаги успява да измъкне клиентите си, макар и не винаги с честни средства.

Често се припомнят думите на Амбър Хърд, записани и пуснати в съда, с които тя предизвиква Джони Деп да каже пред света, че е жертва на домашно насилие, въпреки, че е мъж. „Да видим кой ще ти повярва и ще застане на твоя страна“. Очевидно доста хора му повярваха.

Някои правят и сравнение между Джони Деп и Амбър Хърд. Според тях Амбър е насилникът, докато Джони е невинен, по-добър актьор, по-секси, с по-добро чувство за хумор и има… буркан с пръст. Още една препратка към култовата роля от „Карибски пирати“.

Голяма част от шегите са за сметка на Амбър Хърд, като това изображение, където думата за посрамване (embarrassment) е написана така, че да включва името на Амбър.