Наскоро носителят на "Оскар" Джейми Фокс се появи изненадващо на празника на киното и телевизията, организиран от Асоциацията "Изборът на критиците". На церемонията той получи наградата "Авангард" за изпълнението си във филма "Погребението".

Това беше първото му голямо публично проявление, откакто през април беше хоспитализиран в Атланта с неизвестно заболяване. Фокс получи бурни овации, когато излезе на сцената.

Снимка: Getty Images

"Преживях нещо. Преживях някои ужасни неща. Знаете ли, това е лудост, не можех да направя почти нищо преди шест месеца. Всъщност не можех да ходя", каза Фокс, като направи пауза, обзет от силни емоции.

"Аз не съм клонинг, не съм клонинг. Познавам много хора, които казваха, че съм клониран там".

Звездата имаше предвид ролята си в проекта "Те клонираха Тайрон" на "Нетфликс", който доведе до някои необичайни теории за хоспитализирането му.

"Не бих пожелал това, през което преминах, на най-големия си враг, защото е тежко", продължи Фокс. "Изпитвам ново уважение към живота. Имам ново уважение към изкуството си. Гледах толкова много филми и слушах толкова много песни, опитвайки се времето да мине. Не се отказвай от изкуството си, човече, не се отказвай, си повтарях в най-тежките моменти."

През юли видимо отслабналият Фокс пусна видеоклип в социалните мрежи, в който отговори на спекулациите за състоянието си.

"Искам да ме видите да се смея, да се забавлявам, да се шегувам, да правя филми и телевизионни предавания", каза тогава той. "Не исках да ме виждате с тръби, които излизат от мен".

В края на изказването си Фокс призна колко далеч е стигнал във възстановяването си, пише още БГНЕС.

"Преди шест месеца не можех да си представя, че това може да се случи или че ще бъда тук. Но докато се изкачвах до този микрофон, за да получа тази награда, единственото, което мога да кажа, е Благодаря ти, Господи!".