Ирина Шейк се раздели с бащата на дъщеря си Леа Брадли Купър преди повече от година. След него тя не е имала друга сериозна връзка, нито е засичана на светски събития с мъж. Контактите, които поддържа, са предимно с нейни колеги и хора от модната индустрия. Но може би за руската красавица започва нещо ново. Ирина и Вито са снимани на разходка из улиците на Ню Йорк. И двамата били с медицински маски, които обаче не използвали съвем по препоръките.

Заедно се отправили към улицата, на която живее Вито, и влезли в апартамента му. С това си действие Ирина Шейк нарушава условията на самоизолация, които важат и в Ню Йорк.

Интересен факт е, че Вито Шнабел е правил компания на няколко известни жени, след раздялата им стехните половинки. Сред тях са Ел Макферсън, когато слага край на връзката със съпруга си милионер, актрисата Деми Мур,когато се разделя с Аштън Къчър. Двамата се запознават на 50-я рожден ден на приятеля на Наоми Кембъл Владимир Доронин в Джодхпур, Индия.


Преди около 3 години Вито има връзка с 13 години по-възрастната от него Хайди Клум, след като тя се разделя с певеца Сийл.

Последният холивудски трофей на Вито е актрисата Амбър Харт, след като се тя разделя с Джони Деп. Амбър и Вито се появяват заедно на концерти и спортни събития и не се притесняват да демонстрират близостта си.