Една млада и красива американка е избрала предизвикателна и много опасна професия – тя е ловец на змии, повечето от които големи, агресивни и отровни!

27-годишната Тейлър Стенбъри спасява ужасените жители на американския щат Флорида от опасните влечуги в продължение на 9 години. Един от последните й актове на героизъм е залавянето на огромна усойница, чиито ухапвания са отровни и потенциално смъртоносни, след което позира пред камерата усмихната със змията в ръка.

 

 

Оказва се, че високата едва 150 см красавица е хванала едър улов, по-голям от нея дори, с голи ръце – смъртоносното влечуго е било дълго почти 2 метра.

 

 

 

Операцията по залавянето на звяра не е част от работните й ангажименти. Тя решила да се наслади на студенокръвното и да го улови, докато със съпруга си се разхождали в националния парк „Евърглейдс“ във Флорида. Змията била бременна, Тейлър се снимала с нея и я пуснала на свобода.

"Тази змия беше изключително спокойна за размера си. Не се опита да хапе или да избяга, но се изака в лицето ми. Бях развълнувана и изумена да видя този вид змия да става толкова голяма и здрава. През последните няколко години видяхме много болни и умиращи екземпляри."

 

 

 

Изплашени собственици на жилища ежедневно се обаждат на Тейлър и на съпруга ѝ Брет и съобщават за пълзящи натрапници, включително смъртоносни гърмящи змии и питони. Експертът по влечуги не се плаши от гигантските зверове, въпреки че те редовно са с десетки сантиметра по-дълги от нея.

 

 

 

 

 

"Никога не са ме хапали, но винаги е доста страшно, когато сме на часове път от болницата, така че винаги съм нащрек. Винаги трябва да наблюдаваш личността им. Ако са луди и много уплашени, няма да свърши добре", коментира змиеукротителката.

 

 

 

Тейлър и 34-годишният ѝ съпруг се запознават преди осем години в група за любители на влечуги във Фейсбук. Именно необичайното им общо хоби ги сближава.

 

 

 

 

Тейлър и съпругът ѝ Брет постоянно документират в социалните медии уникалната си работа, като се грижат за различни екзотични животни в домашната си зоологическа градина.

Вижте във видеото и за едни други опасни животни, които превзеха кола: