Почитателите на Меган Маркъл са развълнувани – херцогинята на Съсекс беше поканена да е главен редактор на специален брой на голямото модно списание Vogue.

И докато някои се радваха и възхищаваха на проекта да събере в списанието палитра от вдъхновяващи жени, чиито истории да разкаже, други забелязаха, че идеята може би не е съвсем оригинална.

През 2016 година излиза книгата „Променящи играта: Как да станеш безстрашна и прекрасна жена шеф“, съставена от Саманта Брет и Стеф Адамс. В книгата са включени историите на 40 успешни жени, една от които е самата Меган Маркъл. Маркъл е написала есе, публикувано в книгата, така че е невъзможно да каже, че никога не е чувала за нея.

Според някои, корицата, идеята и заглавието („Сили на промяната“) на новия брой на Vogue твърде много напомнят на тези в книгата.

Пред „Daily Mail“ авторката на книгата Саманта Брет каза: „Обичам Меган и съм ѝ голяма почитателка, но ако това, което хората казват е истина, тогава е страшно разочароващо. Но също така и много ласкателно. Тя очевидно е харесала концепцията ни.“

Друга критика, която Меган получи, след като обяви кои са жените, избрани за списанието е, че не е включила и кралица Елизабет. Ето част от вдъхновяващите жени, избрани за броя на Vogue, редактиран от Меган Маркъл: