Баба Ванга, сляпата българска пророчица, която умира през 1996 г. на 85-годишна възраст, продължава да вълнува хората по света със своите пророчества. Известна като "Нострадамус на Балканите", Ванга получава дарбата си да пророкува, след като е губи зрението си на 12-годишна възраст. Сред най-значимите ѝ предсказания е терористичната атака срещу кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001 г.

Последното от предсказанията на Ванга, за което световните медии пишат и припомнят, е твърдението ѝ, че краят на света ще настъпи през 2025 г.

Снимка: fondacia-vanga.com



Човечеството няма да бъде унищожено преди 5079 г., но апокалипсисът ще започне през 2025 г., както се твърди според Ванга.

Пророчествата й за бъдещето включват и големи политически промени, топене на полярните ледове, среща на хора с извънземни. Тя предсказва завръщането на комунизма в световен мащаб до 2076 г., което показва значителна трансформация в световния политически пейзаж.

Хронология на предсказанията на Ванга за края на света:

 

2025 г.: Конфликт в Европа ще унищожи населението на континента.

2028 г.: Хората ще започнат да изследват Венера като източник на енергия.

2033 г.: Полярните ледове ще се разтопят, което ще доведе до драстично покачване на морското равнище в целия свят.

2076 г.:Комунизмът ще се разпространи в страните по света.

2130 г.: Хората ще осъществят контакт с извънземни.

2170 г.: Суша ще опустоши голяма част от света.

3005 г.: Земята ще започне война с цивилизация на Марс.

3797 г.: Хората ще трябва да напуснат Земята, защото тя е станала необитаема.

5079 г.: Светът ще свърши.

Баба Ванга, родена като Вангелия Пандева Гущерова, губи зрението си на 12-годишна възраст.

Неизвестни и неразказани нейни пророчества са включени в документалната продукция "Ванга - човек и феномен". Вдъхновител на филма се оказва известният руски политик и шахматист Кирсан Илюмжинов, който навремето се среща с Ванга в Рупите чрез сценариста и режисьор на продукцията Стоян Петров.